Kütüphanelerinin gücü ve bu gücün kullanılabilirliği, çağdaş üniversitelerin kalitesini belirleyen kriterlerdendir. Bilimsel yayınlara erişim ise üniversitelerin stratejik önceliğidir.
Bilimsel yayın sayısı teknolojik gelişmelere bağlı olarak hızla artan kütüphanelerimiz, bu gelişmeleri zamanında yakalamak ve akademisyenlerimiz ile öğrencilerimizin taleplerine göre hazırladığımız yayın listesindeki kitaplara daha kısa sürede ve eksiksiz olarak ulaşmamız için desteğinizi bekliyor.
İTÜ kütüphaneleri kaynak sayısı ve sunduğu hizmetler açısından mühendislik, mimarlık ve müzik alanlarında ülkemizin en yetkin kütüphaneleridir.
Türkiye’nin en önemli araştırma kütüphanelerinden biri olan kütüphanelerimiz; bilimsel, teknik ve entelektüel gelişime katkı sağlayacak çeşitli ortamlarda sunulan bilgiyi topluyor, organize ediyor ve bu bilgilerin İTÜ Ailesi’ne ve toplumun ilgili kesimlerine sunulmasını sağlayıp ulusal ve evrensel gelişime katkıda bulunarak eğitimi, araştırmaları ve yaratıcılığı destekliyor.
İTÜ kütüphaneleri, üniversitemizdeki eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak ihtiyaç duyulan bilgiyi, çağdaş olanaklar ve sistemler yoluyla hızlı, etkili ve verimli bir biçimde sunmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda 5 yerleşkede ve 8 noktada kurumsallaşarak sürdürdüğü çağdaş kütüphane hizmetleriyle, kampüslerde yürütülen eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinde etkin bir paydaş olarak yer alıyor. 7 gün 24 saat süreli hizmet anlayışı sürekli geliştirilen İTÜ kütüphaneleri, uluslararası standartlardaki fiziksel ve teknolojik altyapısı ve bu standartlarda sunduğu hizmetlerle öne çıkıyor. Kütüphanelerimiz ayrıca, güncel teknik koleksiyon sahipliğinin yanı sıra, harita ve müzik koleksiyonunu kullanıcılarına dijital platformda sunmasıyla da ulusal ve uluslararası alanda sayılı kütüphanelerden biri olarak farkını ortaya koyuyor.
Bugün, yurt dışındaki araştırma kütüphaneleriyle yarışan kütüphanelerimizin en büyüğü Mustafa İnan Kütüphanesi ise ek binasının yapımına başlanmasıyla birlikte, Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olacak. Bu nedenle, İTÜ kütüphanelerinin nitelik ve nicelik yönünden daha da zenginleşmesi ve uluslararası alanda diğer araştırma kütüphaneleriyle yarışmayı sürdürmesinde, yapacağınız katkılar son derece değerli olacak.
Kütüphanemize yeni kitaplar kazandırmanız ise son derece kolay. İhtiyacımız olan kaynakları, bağış kampanyamızın sitesinin anasayfasında yer alan yayın listesinden inceleyebilir, dilerseniz bağışlayacağınız kaynakları seçeceğiniz kategori ve fiyat aralıklarına göre listeleyebilirsiniz.
İTÜ Kütüphane kitap bağışı kampanyasına bağış yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz:
Not: Bağış sürecinin hızlı olması açısından havale ve EFT bağışlarınızın dekontlarını kitapbagis@itu.edu.tr adresine göndermeniz rica olunur.
Hesap Adı : İTÜ VAKFI (İş Bankası - TL)
İş Bankası Maslak Şubesi - 1223
Hesap No. 845958
IBAN No: TR17 0006 4000 0011 2230 8459 58
Açıklama: BAĞIŞ
Her türlü sorunuz için e-posta adresimiz : kitapbagis@itu.edu.tr